Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Preventie

Info over o.a. vaccinaties en partners die ondersteunen in gezondheidspreventie.

Je vindt heel wat informatie over alle basisvaccinaties, griep- en COVID-19-vaccinatie op laatjevaccineren.be.

Covid-19 specifiek 

Overzichtspagina Domus Medica COVID-19 voor huisartsen

Specifiek COVID-19 info uit Eerstelijnszone Waasland:

 

WGC De Vlier, Vitaz en stad Sint Niklaas hebben i.s.m. samenwerking met dokter Goeteyn, hoofd dermatologie Vitaz, een protocol opgemaakt voor de behandeling van “schurft”, dat ook mee opgepikt werd door Domus Medica en de Dienst Zorg en Gezondheid.

Partnerorganisatie voor val- en fractuurpreventie bij ouderen. Hebben een aanbod van documentatie, materialen, vormingen en expertennetwerk.

www.valpreventie.be

De Logo’s (LOkaalGezondheidsOverleg) werken mee aan de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen op lokaal niveau. Je kan er o.a. materiaal bestellen. Afhankelijk van jouw gemeente is jouw aanspreekpunt:

Dankzij het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ kan een Bewegen Op Verwijzing-coach patiënten persoonlijk en op maat motiveren om meer te bewegen.

Website: eerstelijnszone.be/bewegen-op-verwijzing-bov-elz-waasland

Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil op een toegankelijke manier burgers helpen om gezond te leven, met onderbouwd advies, concrete tips en kant-en-klare projecten.

Website: gezondleven.be

Alle informatie over screening en bevolkingsonderzoeken dikkedarm kanker, baarmoederhalskanker, borstkanker en aangeboren aandoeningen. Je kan in de rechterbovenhoek de taal (10) aanpassen waardoor alle basisinformatie en verschillende materialen meteen te zien in de gekozen taal.

Website: bevolkingsonderzoek.be/nl

 

De Gezondheidsgids is een instrument dat u helpt bij het opmaken van een persoonlijk preventieplan voor de patiënt.

Website: domusmedica.be/expertisedomein/preventie-gezondheidspromotie/gezondheidsgids-domus-medica

Udesite | Alle rechten voorbehouden

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer