Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Hulp voor zorgverleners

Waar kan je als zorgverlener zelf terecht met een klacht, als je het moeilijk hebt, je met vragen zit, een vertrouwenspersoon nodig hebt?

De Orde der Artsen heeft op haar website een meldingsformulier indien u als arts te maken heeft gehad met agressie. Ook grensoverschrijdend gedrag kan je hier anoniem melden. Ook de Zorgcentra na Seksueel Geweld (ZSG) biedt multidisciplinaire zorg aan slachtoffers van seksueel geweld en advies aan hun steunfiguren.

Een CO-ARTS wil er staan voor een collega als die het even moeilijk heeft, als de work-life balans niet meer klopt, … 

Hierbij zal de co-arts geen behandelend arts worden van de collega, maar deze vertrouwenspersoon zal een luisterend oor bieden en helpen met zoeken waar de collega het best terecht kan met zijn/haar probleem.  Meer info vind je via de website.

Indien je zelf interesse hebt om de opleiding tot co-arts te volgen, neem dan contact met ons op.

Co-artsen Waasland:

  • Dr. Caroline Burm
  • Dr. Karinne Laureys
  • Dr.  Tineke Van Kerschaver

Vergeet je soms jezelf? Ken je een collega-arts die zich uitgeblust voelt? Doctors4Doctors steunen artsen in alle discretie. 

Website: doctors4doctors.be/

Het vertrouwensplatform voor psychologische hulpverlening aan artsen. Zij organiseren webinars waar je aan kan deelnemen of herbekijken via de website.

1 - ‘Dokter! En-wat-nu?’

In deze reeks vertelt dokter Joke De Buck, anesthesiste, pijnarts, mama en zoveel meer, waar ze dagdagelijks in het ziekenhuis tegenaan loopt en hoe ze op zoek is gegaan naar oplossingen voor haar mentaal welzijn.

Beluister podcast

2 - Komt een arts bij de dokter

Om een goede huisarts te kunnen zijn is zelfzorg heel belangrijk. De podcastreeks ‘Komt een arts bij de dokter’ gaat op zoek naar antwoorden op concrete hulpvragen: hoe stel je grenzen? Ben je 24/4 huisarts? Hoe burn-out voorkomen en wat als het al te laat is? Iedere podcast duurt ongeveer 20 minuten en werd gerealiseerd met de steun van partner Viatris.

 

Heb jij advies nodig? Of een luisterend oor? Arts in Balans is er voor jou!

Wil je graag met collega’s in een warme en respectvolle omgeving leren uit werksituaties en daarbij groeien in professionaliteit? Dan is hun intervisiegroepen misschien iets voor jou. Intervisie is een vorm van overleg tussen een kleine groep  “collega’s” - aso’s, haio’s en gevestigde artsen waar je in alle vertrouwelijkheid reflecteert over het eigen functioneren  met de ‘spiegelende’ hulp van de groep onder begeleiding van een intervisor-coach.

Bekijk website van Arts in Balans

 

Udesite | Alle rechten voorbehouden

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer